Terassilasitukset

Terassilasit lisäävät asumiseen käytettyä tilaa ja suojaavat niin tuulelta, sateelta kuin lumelta.

Valmiin terassin lasitus ei vaadi rakennuslupaa, mutta taloyhtiöt sanelevat kyllä omat sääntönsä. Rivitaloasuntoon harvemmin saa oman pään mukaan terassia tai sen lasitusta rakentaa, vaikka kyse olisikin omistusasunnosta eli aina on syytä käätyä taloyhtiön puoleen saadakseen terassilasitukselle luvan.

Terasseista on tullut niin sanottuja kodin jatkeita. Siinä missä aiemmin terassit olivat kuten parvekkeetkin eli pääasiassa oleilua varten, voivat ne nykyisin toimia myös vaikkapa kesän ruokailuhuoneena. Vanhaankin taloon tämä on kiva lisä, sillä valmiin terassin lasitus ei vaadi rakennuslupaa.

Vanhoihin terasseihin ja parvekkeisiin lasitus on kuitenkin haasteellisempi toteuttaa. Valmiutta lasitukselle ei yleensä ole ennestään, joten usein vaaditaankin rakenteellisia muutoksia.

Terasseissa haasteen tuovat etenkin tolppien muodot. Harva haluaa, että terassilasituksen kiinnekohta taloon on keskellä ikkunaa, vaikka terassi sellaiseen kohtaan on alun perin laitettu asettumaan.

Nykyisin rakennettaviin uudiskohteisiin valmius lasitukselle tehdään melko lailla automaattisesti, vaikkei itse lasitusta rakennusvaiheessa tehtäisikään

Ota yhteyttä, kysy lisää tai pyydä tarjous

Jukka Pekkala 0400 692 245 jukka.pekkala@keminmaanlasi.fi